Incall i Sverige: risker och hur du undviker dem

Written by Clementine Berg

Åh Sverige, vårt hem och fosterland. Vilken brinnande hatkärlek jag har till dig! Jag hann jobba i två månader innan pandemin slog till på riktigt. Som skåning hade jag nästan bara bokningar i Köpenhamn. Jag tror 9 av 10 träffar jag gjorde skedde på andra sidan bron, där en annan kultur och även lagstiftning gäller. Sen dag ett har jag endast erbjudit outcall och så kommer det att förbli, men när gränsen till Danmark stängde började jag motvilligt klicka mig in på sidor som Rosa sidan: där sågs att ha en hemsida, professionella bilder, närvaro på sociala medier, outcall, screening och deposition snarare som något negativt än positivt, vilket den danska kulturen uppfostrat mig till att tro att det var. “Jahapp, är det såhär det ser ut i landet jag lever i?” konstaterade jag besviket. Plötsligt började en ny typ av meddelanden dyka upp i min inkorg: “hej jag vill boka incall men de måste vara diskret och jag vägrar betala någon deposition”.

Låt oss analysera detta bit för bit: “Jag vill boka incall men det måste ske diskret”. I mitt huvud går inte incall och diskretion riktigt ihop. Vad har vi lärt oss av Paolo-gate, av operation Torsk och liknande insatser med snärtiga namn? Gå inte på incall i Sverige om du inte är beredd att eventuellt åka fast! Jag förstår att det är praktiskt för dig att dyka in på ett snabbt incall, men vill du vara en av dem som likt Paolo sitter i baksätet på en polisbil och blånekar det du just gjort? Var det värt de där 30 minuterna? Nja, jag tror inte det. För mig hade inte ett incall fungerat, jag hade aldrig kunnat göra det hemma hos mig själv då det snabbt hade tipsats till polisen/uppstått väldigt obekväma situationer/jag hade behövt släppa in främmande män i mitt hem själv/min roomie hade åkt fast för koppleri (tänk er rubrikerna: “inifrån studentbordellen: ung studentska sexarbetade hemifrån, det är visst inte bara studierna som sker hemifrån numera i den studentlägenheten”). Det är en för stor risk både för mig och mina klienter.

Så, säg att jag hade bokat ett hotellrum eller en airbnb-lägenhet och ta incall därifrån: “jag vägrar betala deposition”. Okej. Jahapp. Då lär vi ju inte se varandra va, utan du mailar mig medan du sitter och runkar? Troligen hade jag ju fått sitta där på mitt lilla hotellrum och se pengarna ticka iväg. Utan någon deposition eller försäkring om att vi faktiskt kommer ses. För att det skulle bli värt det rent ekonomiskt hade jag dessutom behövt ta fler klienter än bara dig. Tänk vilket spring det skulle bli i korridorerna och hur snabbt polisen hade travat upp efter att ha blivit tipsade av hotellpersonalen om att något underligt pågick. Dessutom tycker inte jag så mycket om att träffa fler än en person per dag, men det är bara en personlig preferens och har inget med detta att göra.

Kommer polisen till ditt incall har de även rätt att beslagta telefoner, datorer och övrig bevisning de hittar i ditt hotellrum/lägenhet.

Så: hur går du på incall men undivker de stora riskerna detta medför? Mitt svar: boka inte incall. Boka outcall. Kan du inte träffas i ditt eget hem: boka ett hotellrum! Det är värt den extra tusenlappen ett rum kan kosta just nu under pandemin att slippa den där pricken i brottsregistret. Dessutom tror jag böterna kostar mer än ett hotell så jag tror du kommer tjäna på outcalls i längden. Det är så himla himla lätt att genomföra detta diskret. Be om en extra nyckel till rummet då du vill “ladda din dator i rummet medan du är borta” (i många rum funkar inte elen utan att man lämnar nyckeln i). Ses inte på avvikande tider, gå inte förbi receptionen ihop, var diskreta och försiktiga. Det är så lätt att undvika problemen ett incall i Sverige kan medföra.

(Obs: detta är bara varför jag själv inte är intresserad av incall och inte vill erbjuda detta. Det finns sexarbetare som kan sköta detta snyggt, men det som sagt svårt och kräver mycket jobb.)